Heerlijke pompoenquiche met prei en sojascheuten

Heidi DelaereGezonde receptenLeave a Comment

Pompoenquiche Heidi Delaere

Heerlijke pompoenquiche met prei en sojascheuten (2 personen)


Na de ovenschotel voor het hele gezin en de wafeltjes voor de kinderen, sluit ik mijn reeks van drie pompoengerechten af met een romantische pompoenquiche voor twee!

Makkelijk en snel te maken, en bovendien heerlijk gezond en lekker. En ja, je mag er voor één keertje een glaasje wijn bij 😉

Wil je dit gerecht toch voor 4 personen maken, gebruik dan best een tweede bakvorm.

Ingrediënten


  • 200 g prei
  • 250 g (rijp/melig) pompoenvruchtvlees
  • 150 g sojascheuten
  • 2 eetlepels light vetstof (Becel Light, Alpro Soja Light of Solo Light)
  • (kruiden)zout, peper en currypoeder naar smaak
  • 250 g bladerdeeg/filodeeg (diepvries, ontdooid)
  • 2 eieren
  • 150 ml extra lichte room
  • 50 g geraspte light Gruyèrekaas

Bereidingswijze


Snij de prei overlangs door en vervolgens reepjes. Rasp de pompoen grof.

Fruit de preistukjes, pompoenschilfers en sojascheuten 6 à 8 minuten in de vetstof. Breng naar eigen voorkeur op smaak met (kruiden)zout, peper en currypoeder.

Laat afkoelen en verwarm intussen de oven voor op 220 °C.

Leg de bladerdeegvellen op elkaar, rol ze uit en leg het deeg in de beboterde ronde bakvorm (doorsnede bij voorkeur 28 cm). Prik er enkele malen in met een vork.

Meng de eieren, room en Gruyèrekaas en roer dit mengsel door het pompoenmengsel. Verdeel tenslotte dit hele mengsel over de deegbodem.

Zet de quiche op de een na onderste positie in de oven en bak hem gedurende ongeveer 30 minuten.

Geniet ervan!


Maak een afspraak voor tips op jouw maat

Geef een reactie