Vegetarische lasagne

HeidiGezond eten, Gezonde recepten0 Comments

Vegetarische lasagne Heidi Delaere

Winterse vegetarische lasagne


Hoewel ik ook een vlees- en viseter ben, eet ik voor de helft van de tijd sinds enkele jaren ook vegetarisch. En ik heb geleerd dat vegetarische gerechten absoluut even lekker kunnen zijn als hun varianten met vlees of vis. Dus deel ik graag met jullie deze vegetarische lasagne. Een heerlijk gerecht waarbij je tijdens deze toch al meer winterse dagen één glaasje rode wijn mag drinken 😉

Ingrediënten 4 personen


  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje tomatenpuree
  • 800 gr tomatenblokjes in blik (mag met basilicum)
  • Ketchup Mexican Chili
  • 1 ui
  • 300 gr mozzarella light
  • provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • chilikruiden
  • rucola
  • verse basilicum
  • Solo Light bakboter

Bereidingswijze


Pel en snipper de knoflook en snij de ui in kleine blokjes. Snij je groenten in vierkante vormen volgens de vorm van je kom (ronde vormen dus indien je een ronde bakvorm gebruikt). Snij ze niet dikker dan een halve centimeter zodat ze bij het bakken zeker gaar kunnen worden. Snij de mozarella in dunne plakjes.

Doe wat Solo Light in de pan. Zorg dat je vetstof blond blijft en niet bruin, gezien je enkel gaat stoven en niet aanbakken. Stoof zachtjes de ui en de look in de vetstof en voeg vervolgens de tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Voeg provençaalse kruiden toe. Maak deze saus gerust wat pittiger met wat chilikruiden of toevoeging van een beetje Ketchup Mexican Chili. Deze laatste is ideaal voor wie houdt van een vegetarische lasagne die zowel pit heeft als lichtjes zoet is.

Doe wat Solo Light in een pan en bak op een zacht vuurtje je groenten. Bak ze apart per soort en kruid ze tijdens het bakken af met zout en peper.

Smeer je ovenschotel in met Solo Light. Leg eerst een laagje van courgette, voeg vervolgens wat saus toe en leg hier een laagje mozarellaschijfjes bovenop. Overdrijf niet met de saus, want dan wordt je lasagne te ‘zompig’ en zal deze sneller inzakken. Vervolgens een laagje aubergine, dan weer wat saus, dan mozarella, dan wat venkel, enzoverder. Zorg dat je toren niet te hoog wordt, want dan krijg je een toren-van-Pisa-effect 🙂

Werk de vegetarische lasagne bovenop af met een laagje mozarella.

Verwarm je oven voor op 180° C en zet de lasagne er 5 à 10 minuten in. Versier met rucola en snipper wat verse basilicum eroverheen alvorens te serveren.

Smakelijk!


Maak een afspraak voor tips op jouw maat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *